Playstation 5 цена в българия

Публикувано на 04.04.2024
Купи от OZONE.BGКупи от  ЕМАГ

Playstation 5 - Най-новата и най-очакваната конзола на Sony

След години на очакване, феновете на видеоигрите в България най-накрая имат причина за радост - Playstation 5 е вече тук! Тази нова конзола от Sony обещава да промени начина, по който играчите изживяват своите любими игри. Но каква е цената на този нов продукт и кога ще бъде достъпен за покупка в България? В тази статия ще разгледаме всичко, което трябва да знаете за Playstation 5 цена в България.

Каква е цената на Playstation 5?

Цената на Playstation 5 все още не е обявена официално от Sony. Всичко, което знаем до момента са слухове и предположения. Но според информацията, която имаме досега, очакванията са чудесни.

  • Предполагаемото начално предложение за базов модел без оптично устройство (Digital Edition) е около $399 (приблизително 650 лева).
  • За модела с оптично устройство цената може да бъде около $499 (приблизително 810 лева).

Тези цени са по-ниски от тези на Playstation 4, когато тя беше пусната на пазара. Това е добра новина за феновете на Sony, които вече могат да започнат да спестяват за новата конзола.

Каква е разликата между базовия и Digital Edition модел?

Основната разлика между двата моделa е, че Digital Edition няма оптично устройство за дискове. Този модел ще бъде по-евтин, но ще изисква игрите да се закупят и свалят дигитално от PlayStation Store. Запазването на игрите ще става в облаковия сервиз на Sony - Playstation Plus.

С други думи, ако предпочитате физическите копия на игрите или иматe колекция от PS4 игри, коитo искатe да продължите да играетe на новотo устройствo, то вероятно ще трябва да инвестирате в модела с оптично устройство.

Кога ще бъде достъпен Playstation 5 в България?

Официалната дата за пускането на Playstation 5 все още не е обявена от Sony. Но според слуховете, конзолата може да бъде достъпна за покупка в края на 2020 година или началото на 2021 година. Тази информация обаче не е потвърдена и може да се промени.

В момента най-добрият начин да бъдетe информирани за точната дата на пускането на Playstation 5 в България е чрез следенето на официалния сайт на Sony или социалните им мрежи.

Заключение

Playstation 5 е най-новотo и най-очакванотo устройствo от Sony, което обещава да промени начина, по който играчите изживяват своята любима забава. Всичко, което знаем до момента за цената и достъпността му в България са слуховe и предположения. Но според информацията, която имаме досега, очакванията са чудесни.

Независимо от това, дали ще изберете базовия или Digital Edition модел на Playstation 5, едно е сигурно - феновете на видеоигрите в България нямат търпение да опитат новата конзола и да се потопят в света на невероятната графика и реалистичен геймплей.

Следетe официалните канали на Sony за повече информация за цената и достъпността на Playstation 5 в България. И не забравяйте да започнетe да спестяватe за тази невероятна конзола!

Купи от OZONE.BGКупи от  ЕМАГ

Подобни

magnifiercrossmenucross-circle